S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

GameStop $GME+2.3%

Ahoj investoři, včera nám reportovala výsledky společnost $GME+2.3%.

Výsledky :

Tržby : 1,24 mld. dolarů, očekávalo se : 1,34 mld. dolarů

Zisk na akcii : - 0,14 USD, očekávalo se : - 0,17 USD

GME
$23.12 $0.51 +2.26%

Dále také představenstvo zvolilo Ryana Cohena jako výkonného předsedu s okamžitou platností. Představenstvo ještě jmenovalo Marka Robinsona generálním i hlavním výkonným ředitelem GameStopu.

Akcie této společnosti bych si nekoupil, ovšem historie a celkový vývoj této společnosti je zajímavý.

Pokud by někoho zajímala tato společnost více a chtěl by znát historii a vývoj společnosti, tak bych doporučil dokument o GameStopu : Eat The Rich: The Gamestop Saga.

Jak se koukáte na tuto společnost vy a jaký na ní máte názor ???


Partner

Na Netflix jsem viděl dokument s touto společností (už si nepamatuji název, tak nevím zdali je to ono), ale taky bych do toho nešel, i když třeba herní průmysl jako je $ATVI+0.1% nebo $EA+1.3% nemusí být špatný. Dokument ale byl ohledně ukázky manipulací s cenou a tak to mi přijde rizikové.

Souhlasím, $ATVI+0.1% se mi poměrně líbí. Tedy když už jsme u toho dokumentu, já jsem ti psal že ti napíšu na instagram, ale asi ti to můžu napsat tady. Dokument mám z většiny už zhlédnutý, je to zajímavé jak to celé probíhalo a co dělali ostatní lidé a jak to bylo vše propojené. Ovšem budu si to muset pustit ještě jednou abych to vše pochopil lépe, jelikož jsem občas něco nechápal 😁

Partner

Tak já jsem teď zhlédl do 3tí mini serie, v které tedy už se to více soustředělo na RobinHood. Každopádně, abych řekl pravdu, jsem z toho taky ještě zmatený. Přemýšlím, zdali tady nevytvořit samostatnou diskuzi k tomu ale zase nechci položit špatné otázky či tak něco a být za úplného trotla, když už se pohybuji na trhu rok a měl bych něco vědět. Když teď půjdu k tomu $GME+2.3% a seriálu o něm. Začíná to tak, že společnost upadá, tím, že prostě ten herní průmysl se mění a kamenné pobočky s herním obsah na cd,dvd už není v kurzu. Cena padá. Hedge fond přichází na scénu, fondy které jsou rizikové a většinou jejich cíl je hledat špatné podniky a vydělat na krachu shortem. Jak bylo uvedeno v dokumentu, "pujčíme" si akcie za 10$ a poté jim je zase vrátíme, ale za 8$. Chápu co je to short, ale tady první otázka, jak půjčíme? ... No a pak se stalo něco, co je vidíme i dnes a i jak bylo tam vidět a zapojil se do toho Musk ke konci, tak v době krypta jsme to viděli taky ...růst díky zpopularizování. Prostě postupnými influencery se začla dělat reklama a šířit nákup až se prostě koule nabalovala a jak je taky pochopitelné, když prostě všichni zběsile nakupují, tak cena roste i přesto, jak říkali tam také, že čísla tomu neodpovídají a společnosti upadá. Pak ale přišlo to, co neumím ještě vysvětlit a pochopit, jak, kdo? ...že brokeři, neboli i jak je dál vysvětleno, např u toho RobinHoodu. (Jsou to jen tvz prodejci retail příkazů tvůrci trhu, a z toho vydělávají) Tak ti pak stopli najednou možnost dalších buy příkazu a cena prudce začla padat, jelikož už nešlo víc a víc přikupovat.

Abych to tedy shrnul, ten princip je jakoby lehký a běžný na trzích, prostě hype a když se o něčem mluví a kupuje hodně, cena jde nahoru. Otázky ale, jak to, že pak někdo zastaví najednou možnost buy, nebo může i sell? Dále short squeeze? - tento pojem jsem slyšel poprvé, musím si načíst o tom, ale raději bych to měl vysvětlené od někoho, kdo tomu plně rozumí. Zatím jen dokážu z krátkého čtení říct, že je pod tímto označováno, kdy silně shortované akcie nebo komodity se pohybují ostřeji, čímž vybízejí více krátkých (short) prodejců, aby uzavřeli své krátké (short) pozice a zvyšovali tlak na akcie.

No, omlouvám se za zahlcení textem ale tohle je určitě na samostatné téma, protože jsou tam situace které by chtěli pochopit lépe aby uměl klasický retail poznat, kdy se jedná o manipulaci na trhu. 😊

Kvůli svému příběhu zajímavá společnost, investičně už tolik ne...

Přesně tak, společnost je to zajímavá, ovšem určitě bych si její akcie nekoupil.

Výsledky horší, akcie na to adekvátně zareagovala. Propadá se o víc než 17 %. Tahle firma stojí skoro před bankrotem a její akcie jsou jen čistá spekulace.

Souhlasím, také si myslím, že jsou malý kousek před bankrotem. Ovšem je zajímavé to sledovat 🙂

Dokument mi stačil, nic víc se společností nechci mít 😄

Mám to stejné, také mě stačilo se podívat jenom na dokument a pár článků, ale víc asi nepotřebuji😁

Na výsledky se podívám ze zvědavosti, ale investičně to není nic pro mě.

Přístup mám stejný. Také se jenom podívám a občas sleduji cenu akcie, ovšem určitě bych akcie této společnosti nekupoval.