S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Podle J.P. Morgan a špičkových světových analytiků poroste tahle akcie o 238 %: Jasná volba pro brutální bohatství?

Máme za sebou poměrně turbulentní období. Trh létal nahoru dolu o jednotky procent. Děsil nejednoho investora a analytika. Podle stratégů J.P. Morgan je ale nyní poměrně solidní příležitost trochu zariskovat. Je totiž prý solidní šance, že souběh několika příznivých okolností (trh práce, slábnoucí Covid, politika Číny) by mohl zajistit větší šanci, že riskantní investice opravdu vyjdou dle naší představy.

Akcie spojené s čistou energií se nejspíš o svou budoucnost bát nemusí

Přecenění Fedu se možná blíží ke konci a celková inflace brzy mechanicky dosáhne vrcholu... Začátek zpřísňování Fedu by neměl být vnímán jako negativní pro akcie, alespoň ne v počátečních fázích. Po počáteční volatilitě měly akcie tendenci dosahovat nových historických maxim. Říká hlavní stratég J.P. Morgan $JPM+1.7%.

A jaká je tedy akcie, kterou vidí jako potencionálního vítěze této situace? No samozřejmě, že $ARRY+0.1%!

Array Technologies

Konkrétně se podíváme na "zelenou" ekonomiku, kde Array vyrábí technologii pro sledování solárních panelů pro rozsáhlé projekty v oblasti solární energie. Jedná se o důležitou mezeru v solárním průmyslu; sledovací technika umožňuje panelům pohybovat se do optimální polohy vůči slunci pro maximální produkci energie. Společnost Array nabízí dvě sady výrobků, DuraTrack a SmarTrack.

https://www.youtube.com/watch?v=MbxpTynOs4U

Tržby společnosti v poslední době vykazují růst. Ve 4. čtvrtletí roku 21 společnost vykázala nejvyšší tržby ve výši 219,9 milionu dolarů, což je meziroční nárůst o 22 % - a druhý nejvyšší čtvrtletní výsledek tržeb od vstupu společnosti na burzu v říjnu 2020. Pokud se podíváme na zisk, společnost Array vykázala ve 3. a 4. čtvrtletí čistou ztrátu - za celý rok 2021 však zaznamenala čistý zisk na akcii ve výši 7 centů. To je sice stále zisk, ale v porovnání s 93 centy na akcii ve zprávě za rok 2020 je to slabé 😥

Poslední rok se Array opravdu moc nedařilo

Společnost Array má finanční zdroje na to, aby období nižších zisků přečkala. Peněžní pozice společnosti se od roku 2020 do roku 2021 zlepšila; rok 20 zakončila se 108 miliony dolarů v hotovosti, která do konce roku 2021 vzrostla na více než 367 milionů dolarů v likvidních aktivech.

Analytik společnosti JPMorgan Mark Strouse si všímá růstového potenciálu společnosti Array a píše: "Guidance předpokládá ~40% organický růst, což přibližně odpovídá našim očekáváním. Růst tržeb je tažen především činností v oblasti STI, kde vedení zaznamenává zrychlení poptávky, zejména v západní Evropě, a to ještě před prudkým nárůstem cen energií, který jsme zažili v posledních několika týdnech."

Za tímto účelem Strouse hodnotí ARRY jako Buy - spolu s cílovou cenou 33 USD, která ukazuje na silný 238% nárůst v nadcházejícím roce.

Dle shrnutí analytiků z  CNNMoney  je potencionální cílová cena stejná. Medián odhadů se zastavil na 120%, to už vypadá opravdu slušně.

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy J.P. Morgan. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 43 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Díky za tip :)

Jo, tady si asi dovedu představit ten potencionální růst

Nakročeno mají pěkně. Teď je otázka jestli je nesundá nějaký zásadní ekonomický šok nebo ochlazení.

Krátkodobě možná jo, ale mají rezervy na překlenutí toho období a dlouhodobě se k čisté energii a ekologii obecně směřuje, takže tam budou snad v pohodě.