S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Shrnutí PTF - 04/2024

Poslední dva měsíce jsem se zde plácal po rameni s měsíčními výsledky, ale nyní na mě již také došlo... Rozeberu-li tedy letmo jen portfolio na eToro.

Zásadní pokles mě přinesl poměrně velký podíl portfolia v $BTCUSD+0.1%, který jsem i přes mírné poklesy dokupoval. Hranici jsem si nastavil na poměr cca 50% portfolia, takže s dokupováním jsem skončil a teď nezbývá než přetrpět :)

Dalším poklesem byl index SPX500 a obchodované ETF jako je $UPRO+0.4%, kde ztráty však díky mému ukazateli nebyly tak strašné.

Část měsíce jsem se úspěšně "jistil" v $NVO-0.9%, který volatilitu v mém PTF zmírnil. I tak pokles o cca 11% není nic, co by se mi líbilo, ale stále je cca PTF 15% v plusu, ale polštářek se tenčí.

____

Jiné PTF zdaleka tak volatilní nebylo, to je podstatně konzervativnější a rozhodně v tom mírním pokračovat. V něm rozhodně není místo pro Coiny a jiné podobné ... no víme co :)

Ať jste na tom lépe než já v dubnu a ať se daří :)


Asi začínám souhlasit že s přikupovaním neni důvod pospíchat, pokud uznáme že za počátečním růstem v Q1 bylo u většiny společností ve velké míře očekávání snižování sazeb tak urcitá opatrnost je zřejmá. Já si stale myslím že první snížení by do konce května být mohlo, ale trh se mnou evidentně nesouhlasí a jako celek koriguje. Je také dost nervózní a reakce na odhady budoucich zisků jsou přehnané na obě  strany. V celku je minus 11% v jednom měsíci u volatilniho portfolia (50%na BTC je už podle mě skoro 🚀/⚰️) 😉 celkem OK🤞

I tak je to dost solidní na to, jak to bylo v posledních dnech volatilní všude. Ne každý měsíc může být zelený. alespoň budeme za nižší ceny přikupovat víc! :)

No, ja bych byl asi s prikupovanim jeste opatrnej :)

Teď do ničeho nejdu. Teprve nakupovat budeme :)

Partner

To k tomu prostě patří, taky jsem za duben výrazněji v mínusu a tak dva předchozí plusy nejsou tak vidět, ale tak rok ještě nekončí a chce to být trpělivý, tak pevné nervy přeji. 👍 ...jediné tedy k portfoliu tvému, já osobně se tedy snažím nemíchat akcie a krypto dohromady právě díky té volatilitě a ty pohybu na BTC jsou pořád dost veliké a tak mohou narušovat nehezky akciové portfolio. Ale samozřejmě každý má svoji strategii a způsob, takže proč ne a teď to hold jen vydržet. 😊

Ja neplacu :) jen se chlubim neúspěchy ;)

Partner

A to je dobře, to ani bych neřekl že pláčeš, je dobré ukázat neúspěch, protože ten je ukryt za každým úspěchem. 😊