S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Spoločnosť s potenciálom minimálne 100% rastu hodnoty oproti súčasnej úrovni

Táto spoločnosť pochádza z odvetvia, ktoré je niektorými ľuďmi kritizované a na druhej strane niektorými ospevované, ako prostredie s neskutočne veľkým potenciálom. O aké prostredie sa teda jedná? Je to kanabis, ktorý sa snažia v USA vo veľkom legalizovať, čo určite prinesie veľké zisky týmto spoločnostiam.

Táto firma je jedna z najznámejších v tomto odvetví a preto má určite veľký potenciál na rast.

Za rok 2021 Sundial $SNDL-7.2%  vykázal príjmy vo výške 56,1 milióna kanadských dolárov (CAD). Na medziročnej báze (YOY) sa toto číslo znížilo o 8 %, aj keď to možno nevypadá pozitívne, je treba podotknúť na pár pozitívnych faktov o spoločnosti. Sundial vykázal za štvrtý štvrťrok 2021 príjmy vo výške 22,7 milióna CAD. Na medziročnej báze sa toto číslo zvýšilo o 63 %. Ak sa táto dynamika udrží v roku 2022, akcie SNDL budú smerovať k rastúcemu trendu.

V investičnom segmente Sundial vrazil 577,9 milióna CAD v hotovosti. Spoločnosť má stále k dispozícii 378 miliónov CAD na nasadenie v rôznych dlhových, kapitálových a hybridných nástrojoch. Stojí za zmienku, že v roku 2021 vygeneroval zisk 32,9 milióna CAD z investícií do vlastného imania. Akonáhle sa nálady v kanabisovom priemysle zmenia, existuje potenciál pre prudký nárast ziskov z investičného segmentu.

Treba poznamenať skutočnosť, že Sundial má silnú súvahu k decembru 2021. Spoločnosť má finančnú flexibilitu, aby mohla pokračovať v agresívnom organickom raste. Sundial už má vedúce postavenie na trhu ako distribútor kanabisu v Kanade s viac ako 184 obchodmi. Spoločnosť je tiež najväčším súkromným maloobchodným predajcom likérov v Kanade.

Pokiaľ ide o riziká, spoločnosť Sundial získala v roku 2021 kapitál vo výške 1,2 miliardy CAD. To viedlo k masívnemu zriedeniu vlastného kapitálu. Spoločnosť naďalej vykazuje straty na prevádzkovej úrovni. Existuje možnosť ďalšieho riedenia vlastného kapitálu pre rast. Sundial má aj vlastné portfólio značiek so zameraním na inhalovateľné produkty. Zatiaľ čo sa jej operácie sústreďujú na Kanadu, existuje finančná flexibilita na preniknutie na nové trhy.

Toto stojí za zmienku, keďže viac štátov v USA legalizuje rekreačný kanabis. Okrem toho, Sunstream, spoločný podnik medzi Sundial a SAF Group, je už popredným poskytovateľom úverov americkému konopnému priemyslu. To poskytuje Sundial nepriame vystavenie sa vysoko rastúcemu trhu.

Celkovo spoločnosť vytvára diverzifikované podnikanie, ktoré zahŕňa operácie s kanabisom, maloobchod s kanabisom, maloobchod s alkoholom a investície. Keď sa rast odvetvia zvýši, segment investícií pravdepodobne prinesie zdravé zisky.

Zdroj: Finance Yahoo

Z grafu môžeme vyčítať, že to naozaj vypadá ako dno SNDL a že by to nižšie už nechceli pustiť.

Zároveň môže spoločnosť využiť svoju rozsiahlu distribučnú sieť na zvýšenie predaja svojho značkového portfólia. Akcie SNDL vyzerajú po hlbokej korekcii atraktívne. Analytici očakávajú, že akcie sa budú obchodovať nad 1 dolár, keď sa nálada na trhu zvráti. Ja osobne si myslím, že táto spoločnosť má potenciál hlavne z dlhodobého hľadiska a cenový cieľ 1 USD by som nebral, ako zaujímavý. Myslím, si že potenciál je tam určite väčší veď vidíte sami, že je na vedúcich priečkach v tomto odvetví, ktoré je podľa mňa stále len na začiatku, ale nie je to investičná rada z mojej strany, len osobný názor retail investora.

Má podľa vás kanabis priemysel budúcnosť?

Votează pentru a vedea rezultatele! 26 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

$TLRY-6.6%

Ja osobne si myslim, že $SNDL-7.2% moze stat za pár rokov kľudne aj 5 USD

Priestor je tam veľký určite

180 pobočiek je dosť