S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Prosím 🙏 vyvarujte se raději této konopné akcie

Přiznám se, že mi chybí relativně hodně informace o akciích společnosti Sundial Growers. Sám sebe bych ale popsal jako býka, který vidí dlouhodobou příležitost v akciích konopí. Jsem však také pragmatik a myslím si, že prostě existují jiná odvětví, která si můj kapitál v tuto chvíli zaslouží více.

 

 

Ale i kdybych investoval do konopného sektoru víc, než investuji již dnes, stále bych měl k akciím $SNDL-7.2% vyčkávací postoj. Tím nechci říct, že bych neviděl příležitost. Pokud byste 31. prosince 2020 nakoupili 1 000 akcií $SNDL-7.2% a drželi je do doby, kdy píšu tento text, měli byste zisk přes 250 dolarů. Kdybyste však akcie koupili pouhých pět obchodních dní do začátku nového roku, byli byste v podstatě vyrovnaní. A samozřejmě pokud byste je koupili v různých obdobích mezi tím, pravděpodobně byste byli ve ztrátě.  

 

To není moc pozitivní růst...Ale přesto chápu, proč investoři chtějí věřit býčímu příběhu o akciích Sundial. Zajímalo by mě však, na čem investoři tuto naději zakládají?

 


Je třeba udělat změnu 

Společnost Sundial bojuje jako prodejce konopí předem prohranou bitvu. Kanadský trh trpí tím, že příliš mnoho společností soupeří o příliš málo zákazníků. Na začátku roku 2021 byla ale naděje, že Spojené státy možná podniknou kroky k legalizaci konopí. 

 

Bidenova administrativa má však plné ruce práce s jinými záležitostmi. Ačkoli mnozí členové progresivního křídla strany by legalizaci pravděpodobně uvítali, těžko říci, že je to priorita, když obě strany musí řešit, jak udržet vládu v chodu.

  

Už jsem to říkal dříve a je třeba to zopakovat. Legalizace ve Spojených státech je otázkou kdy, nikoliv zda. Tomu skutečně věřím. Ale to kdy nemusí být tak brzy, jak mnozí očekávají. A dokud to nebude přesněji definováno, existuje lepší využití vašeho kapitálu.

 

 

Znovuobjevení obchodního modelu  

Ale zpět ke společnosti Sundial. Dějová linie, kterou jsem zřejmě přehlédl, spočívá v tom, že Sundial má investiční odnož. Po svém meme růstu akcií na začátku února se společnost Sundial ocitla s hromadou hotovosti i po splacení všech svých dluhů.

 

Někde je bylo třeba použít. To se podařilo prostřednictvím společného podniku SunStream Bancorp, který je odnoží pro financování konopí, a to v poměru 50:50.  

Obrat společnosti Sundial do oblasti investic dává smysl. Zdá se, že trpělivost investorům u akcií $SNDL-7.2% nechybí. Pozitivní náladu však není radno považovat za samozřejmost.

  

Pokud by se SunStream skutečně rozjel, mohl by se podobat něčemu, co připomíná Innovative Industrial Properties $IIPR+0.2%. Bezek se zmínil, že upřímně řečeno, takový růst může trvat ještě několik let. To znamená, že investoři budou muset dlouho vázat kapitál, když se zdá, že lepším postupem by mohl být nákup akcií $IIPR+0.2%.

  

Vím, že to není tak vzrušující jako nákup velkého množství akcií za málo peněz. Ale nerad vidím, aby byl těžce vydělaný (nebo i ne tak těžce vydělaný) kapitál vázán na něco, co se stále jeví jako akcie s omezeným růstem. Alespoň prozatím.

 

Pokud jste investorem, který drží akcie $SNDL-7.2%, nebudu vám říkat, že se to nemůže nebo nemůže vyplatit. Ale na trhu, kde existují jiné příležitosti, včetně penny stocks, které přinášejí předvídatelnější výnosy, existují lepší možnosti pro váš kapitál. Alespoň pro mě ano.  

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

🔝

díky