S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 růstové akcie, které by měly v roce 2022 navýšit své příjmy o 981-5569 %

Za pár dní se uzavře opona za rokem, který by měl být považován za další vítězný. Index S&P 500 si totiž připsal krásných 26 %. Pro některé velmi populární ale menší akcie však období růstu teprve začíná, a proto se dnes podíváme na společnosti, které příští rok údajně čeká raketový růst tržeb a jejichž nízké ocenění nabízí potenciálně opravdu lukrativní příležitost investorům.    


Podle konsensuálního odhadu Wall Street se očekává, že následující tři společnosti dosáhnou v roce 2022 růstu tržeb v rozmezí od nejnižšího 981 % až po 5 569 %. Jak je takový růst vůbec možný a vyplatí se akcie opravdu nakoupit? 

Sundial Growers $SNDL-7.2%: Odhad růstu tržeb v roce 2022 - 981% 

První populární akcií, u níž se očekává více než desetinásobný nárůst tržeb v nadcházejícím roce, je kanadská marihuanová společnost Sundial Growers $SNDL-7.2%. Wall Street předpokládá, že Sundial v roce 2022 přinese tržby ve výši téměř 540 milionů dolarů, oproti odhadovaným 50,5 milionům dolarů v letošním roce.

Konopí je rychle se rozvíjejícím odvětvím a Kanada byla první vyspělou zemí, která dala marihuaně zelenou. Od 17. října 2018, kdy došlo k legalizaci marihuany pro rekreační účely, má prodej legální konopí v zemi poměrně stabilní růstovou tendenci.

Kanadským licencovaným výrobcům (LP) se bohužel nedaří. Národní a provinční regulační orgány pomalu povolovaly pěstitelské a maloobchodní licence a samotní LP špatně spravovali svá aktiva, rozpočtovali hotovost a odhadovali skutečnou poptávku po produktech.

Důvod, proč se očekává, že společnost Sundial $SNDL-7.2% dosáhne v příštím roce tak výrazného skoku v příjmech, má vše co do činění s akvizicemi a prakticky nic společného s organickým růstem. 

V červenci společnost Sundial uzavřela dohodu o převzetí maloobchodního prodejce Inner Spirit Holdings v hotovosti a akciemi. Společnost je také uprostřed procesu nákupu řetězce obchodů s alkoholem Alcanna $LQSIF v rámci transakce, která byla původně oceněna na 346 milionů dolarů.  Pokud bude odkup společnosti Alcanna dokončen, bude představovat většinu zvýšení tržeb společnosti Sundial v roce 2022.

https://twitter.com/XM_Market/status/1390207103634219009 

I když chápu, že někteří investoři jsou fascinováni penny akciemi a domnívají se, že nabízejí větší potenciál růstu než zavedené společnosti s vyššími cenami akcií, málokdy se ukáže, že tomu tak je. 

Společnost Sundial $SNDL-7.2%, jejíž akcie bylo možné o uplynulém víkendu pořídit za méně než 0,59 dolaru, pohřbívá své investory pod tíhou nových emisí akcií již 14 měsíců. Společnost za tu dobu vydala přibližně 1,6 miliardy nových akcií a místo toho, aby využila hotovost k akvizici společnosti Alcanna, hodlá vydat dalších 387,3 milionu akcií. Jinými slovy, společnost Sundial by mohla být již za několik týdnů na 2,5 miliardách akcií v oběhu.

Inovio Pharmaceuticals $INO-6.2%: Odhad růstu tržeb v roce 2022 - 3 258%

Další společností, která by měla v příštím roce dosáhnout závratného růstu tržeb, je biotechnologická společnost Inovio Pharmaceuticals $INO-6.2%. Wall Street předpokládá, že tržby společnosti Inovio se vyšplhají z letošních konsensuálních pouhých 7,4 milionu dolarů na téměř 126 milionů dolarů v roce 2022. To je nárůst o více než 3 200 %.

Ačkoli společnost Inovio $INO-6.2% má rozsáhlý výrobní program léků, který zahrnuje infekční onemocnění, rakovinu a nemoci cílené na lidský papilomavirus, agresivní odhad růstu tržeb podle Wall Street zřejmě souvisí s vývojem vakcíny proti koronaviru.

V současné době má společnost Inovio ve vývoji dva kandidáty na vakcínu COVID-19. Nejdále je INO-4800, u kterého probíhají celosvětové studie fáze 3 prostřednictvím studie Innovate. Druhým je INO-4802, před klinická vakcína "nové generace" COVID-19 zaměřená na hlavní varianty onemocnění.

Ačkoli se zdálo, že společnost Inovio bude jedním z prvních výrobců léků, kteří v loňském roce dosáhnou pozdní fáze klinických studií v USA, vše se zastavilo, když americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v září 2020 částečně pozastavil klinické studie vakcíny INO-4800 a vlastního ručního podávacího zařízení Cellectra společnosti. 

https://twitter.com/DJ_Jackalicious/status/1316837398475673600 

Toto částečné pozastavení zkoušek fáze 3 bylo zrušeno teprve minulý měsíc. Společnost Inovio tak po dobu 14 měsíců nemohla postoupit se svou vakcínou COVID-19 do pozdní fáze zkoušek v USA a byla nucena přenést svou rozsáhlou studii do zámoří.

Možná větší obavy investorů vzbuzuje skutečnost, že společnost Inovio Pharmaceuticals nikdy neuvedla žádný lék na pulty lékáren. Jak bylo uvedeno, společnost Inovio nikdy nemá nouzi o slibné před klinické a klinické kandidáty. 

Ale více než čtyři desetiletí po svém založení společnost Inovio stále nemá způsob, jak generovat stálé příjmy. Ačkoli je možné, že se INO-4800 připojí k přeplněnému poli kandidátů na vakcínu COVID-19, historie naznačuje, že pravděpodobnějším výsledkem je zklamání.

Nikola $NKLA-2.7%: Odhad růstu tržeb v roce 2022 - 5 569 %

Největší příležitost k růstu, alespoň v tomto mém seznamu, však nabízí výrobce elektromobilů a palivových článků Nikola $NKLA-2.7%. Očekává se, že společnost zvýší tržby z odhadovaných 2,6 milionu dolarů v roce 2021 na přibližně 148,5 milionu dolarů v příštím roce. To je nárůst o více než 5 500 %.

Vyspělé země hodlají v příštích letech a desetiletích podniknout veškeré kroky v boji proti změně klimatu. Jedním z nejjednodušších a nejviditelnějších způsobů, jak snížit naši uhlíkovou stopu, jsou ekologické elektromobily. 

Nahrazování spotřebních a užitkových vozidel je proces trvající několik desetiletí, který by mohl velmi dobře umožnit zazářit tuctu nebo více novým automobilkám. Společnost Nikola, která se zaměřuje především na podnikové vozové parky, se chce stát jedním z těchto transformačních podniků.

Zvýšení prodeje společnosti Nikola $NKLA-2.7% je téměř jistě výsledkem dvou říjnových dohod. Společnost získala zájem ze strany společnosti PGT Trucking na 100 těžkých nákladních elektromobilů Nikola Tre s palivovými články a navázala spolupráci se společností TC Energy na vývoji vodíkových rozbočovačů pro doplňování paliva do těžkých nákladních vozidel poháněných vodíkem.

https://twitter.com/thecargoexpert/status/1449011322939744267 

Přes všechny pozitivní zprávy a dynamiku v odvětví elektromobilů však společnost Nikola $NKLA-2.7% zahalil temný mrak. Začalo to v loňském roce, kdy známá společnost Hindenburg Research, která se zabývá krátkodobými investicemi, tvrdila, že společnost Nikola je podvodník. 

Ačkoli by nezávislý přezkum prokázal, že mnoho tvrzení společnosti Hindenburg je nepravdivých, některá tvrzení, včetně údajů o předprodeji společnosti Nikola, byla považována za nepřesná. To vedlo Komisi pro cenné papíry a burzy k prošetření společnosti.

Kromě toho byl zakladatel Trevor Milton, který loni odstoupil, letos v červenci obviněn americkým ministerstvem spravedlnosti z nepravdivých a zavádějících prohlášení pro retailové investory.

Vzrušení, které Nikolu $NKLA-2.7% provázelo, se již dávno vytratilo, protože důvěra investorů ve společnost byla zničena. Není tak upřímně vůbec jasné, zda má Nikola vůbec dostatek kapitálu na zvýšení výroby.

Zkrátka a dobře, poučení z této trojice akcií je, že rychlý růst tržeb často investorům neřekne celou pravdu. A už vůbec nám neřekne nic o tom, jestli jsou vhodnou akcií k nákupu. Dávejte si proto prosím pozor a rozhodujte se při investování na základě více faktorů, než jen potenciálních tržeb...

*Nejedná se o investiční doporučení

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Skoro vsechny ty konopne akcie stoji na legalizaci v USA…jak k tomu jednou dojde, tak poleti vsechny :) kazdopadne od $SNDL-7.2%  bych se drzel dal 😁

jsem na tom podobně 😄

$NKLA-2.7% má ty odhady vždycky extrémní, ale šance na naplnění je asi tak 5 % :D

u nich je to tak vždycky 😂

Nejde jinak než upvote 👌

Haha, tomu se říká teda růst 😁

to je trochu absurdní růst, ale dobře 😅 Chápu tu pointu a souhlasím, raději nekupovat 😂