S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Když se tak v poslední době koukám na bankovní sektor, tak mi to připadá už jako pohyby na kryptu, ale špatným směrem. Zatímco na kryptu lidé vydělávají peníze, tak zde investoři peníze ztrácí. Krásným příkladem toho je $CS+1.0% . Odkupní cena ze strany $UBS+2.1% mi vychází na 1,11 dolaru na akcii. RIP spekulanti, kteří se z tohoto něco snažili vytěžit.


Na kryptu peníze lidé taky ztrácí, jen o tom nemluví 😅 Tak jak tak, minutu ticha pro spekulanty a trochu i výsměch, máte investovat, a to dlouhodobě!

Že by BTC ultras nepřiznali, že jim to prodělává? To přece není možný 🤪

Ale říká se tomu nerealizovana ztráta, která zatím vždy zmizela. Dále u krypta nehrozí takové selhání lidského faktoru tak jak se to děje nyní v bankách. Není otázkou, jestli padnou další banky, ale kolik jich padne. Tím, že cena krypta je obecně dána nabídkou a poptávkou, tak vzhledem k situaci kolem bank očekávám růst poptávky po kryptu a spolu s tím i růst ceny.

No sorry nehrozí chyba lidského faktoru? FTX? Nebo hned několik krpytoměn, které během pár hodin zmizely ze zemského povrchu?

Pozastavím se nad slovem spekulant, nepoužívejte ho prosím, je nekorektní. Proč a jak, by bylo na delší článek, někdy to sepíšu. :-) je nutné to dát do souvislosti s kulturou political correctness.

Wtf? 🤣

někdy sepíšu, vyčkejte prosím

Slovo spekulant zde používám právě proto, protože podle mne většina lidí neví, co v tomto případě dělá. Samozřejmě se zde najdou lidé, kteří šli do toho z nějakého důvodu (osobně by mne zajímalo z jakého), ale i tak byla to sázka na to že $UBS+2.1% nabídne za odkup akcií víc než kolik do toho daná osoba investovala.

Nikdo nemohl až do včerejší noci vědět za kolik se $CS+1.0% prodá.

Proto to slovo spekulant. Zkrátka si tito lidé jenom vsadili.

Sázkař je sázkař a investor je investor,  a spekulant je urážlivé pro obě skupiny proč a jak někdy sepíšu, vyčkejte prosím.

Vůbec se nebojte, až se situace klidní, tak se i ty pohyby vydají správným směrem.

A pak jsou tu i další příležitosti, u kterých to lidem vyšlo. Například First Republik Bank, kde i zde odsud se některým investorům podařilo udělat slušně zisky, jak jsem četl tady na hlavní stránce.

A co tím chcete vůbec říct? Okej, někteří investoři zde utrpí ztrátu, ale život jde dál. Tak nevidím důvod se tady těmto investorům vysmívat.

Život jde dál? Jak tohle může někdo vůbec říct. Obzvlášť mladý člověk, jehož portfolio připomíná spíš portfolio 80 mletého starce. A taky člověk si nemůže dovolit ztratit ani korunu. V mém portfoliu by tyto ztráty nebyly žádný problém, protože mě portfolio bude dělat stovky, možná i tisíce procent růstu v budoucnu, takže krach nějaké staré banky, který způsobilo vedení, mmne vůbec netrápí. 👍

V dlouhodobém horizontu mi bezpečné portfolio udělá taky tisíce procent v růstu. Co tam máš dál?

Je to jednoduché, chceš mít na konci té cesty peníze? Investuj dlouhodobě a nespekuluj.

Já bych to ještě upravil. Investuje dlouhodobě, ALE DO SKVĚLÝCH FIREM, KTERÉ ZPŮSOBÍ V BUDOUCNU REVOLUCI. Nudné firmy, které už mají většinu růstu za sebou ti toho moc nevydelaji.😉